4:59 PM
Nekem az nem érthető, hogy a naplós Tom Denem mondja Hagridról, hogy vérfarkasokat nevelt az ágya alatt. Az hogy lehet? A vérfarkas nem csak teliholdkor tünik fel? Greybeck is vérfarkas, de félig ember. Szerintem minden vérfarkas félig ember, akkor h nevelte volna őket hagrid. De lehet tévedek és vannak vérfarkasok , akik nem emberek csak állatok.
4:54 PM
Flo
Kiegészítve az előzőt: És azt, hogy az élethez köti harryt Voldemort, azzal magyarázható, hogy Lily áldozata mindkettejük vérében tovább él.
4:44 PM
Flo
A második részben amikor Harryt megharapja a baziliszkusz azért nem hal meg a horcrux mert Rowling szerint csak akkor hal meg a megcsonkított lélek, ha azt a tárgyat/élőlényt is megsemmisítik amibe helyezték. A hetedik részben pedig mellkason találja a halálos átok, csak aztán a King Crosson Dumbledore elmondja, hogy Voldemort Harryt a saját vérével köti az élethez,(4. rész a testet öltéshez harry vérét használja) hát így élte túl az avada kedavrat és közben kimúlt belőle a hetedik lélek darab.
11:33 PM
Ha dumbledore meleg a könyvben, filmben akkor mért látszik úgy, hogy Mcgalagony-al van viszonya?
11:58 PM
Harry egy horkruksz, amiket el lehet pusztitaní baziliszkusz foggal. De mikor Harryba a második részben belefúródik a fog ő még Horkuksz marad. EZ BAKI
4:55 PM
Ez nagyon érdekes:
3 resz-nel amikor mr. Wesley magyarázza a siriusos dolgot akkor amikor mutatják a képét a falra egy mp-re se számító gépes hiba miatt megjelenik egy 3 jegyű szám (nem jut az eszembe melyik volt) , fehér alapon!
Rowling:
Előszőr Mr. Wisley-t akarta megöletni, de végül is.. Sirius volt az áldozat :l
Malfoy:
Ő akarta a Ron szerepet :O
Hemione és Malfoy?
Emma (Hemione) 1-2 részében szerelmes volt Tom- ba (Malfoy-ba) :O de aztán... nem sajnos nem jöttek össze
2:41 PM
2. rész baki.
köztudott, hogy a szellemek úgy látszódnak a kastélyban, ahogy haláluk pillanatában. tehátbhisztis mirtillen rajta van a szemüvege!!! akkor nem hallhatott meg mikor a baziliszkusz szemébe nézett, hiszen az nem volt közvetlen, hanem szemüvegen keresztüli. tehát csak kõvé kellett volna válnia
2:10 PM
lehet, hogy harryék rosszul fõzték meg a fõzetet. mégiscsak 10éves kölykök voltak kupor meg 40 körül járhatott. tapasztalat?
vagy varázslat?
8:47 PM
Szerintem volt rá vmi varázsige
0:55 AM
A Tűz Serlegében Mordon hangja? Miért van az, hogy Harry és Ron hangja nem változott meg a százfűlé főzet megivása után Mordon vagyis Kupor hangja viszont igen? Vagy ilyen jól tud utánozni? (Könyvbe ez nem volt gond. Ott a hang is megváltozott)